Trucuri curatenie

Detergent indepartare pete

Cum speli echipamentul de fotbal eficient!

Marcheaza cu produsele potrivite

 

Aspectul impecabil al echipamentului de fotbal nu trebuie sa fie o corvoada. Gasesti in continuare cateva sfaturi pentru a mentine in stare optima echipamentul de fotbal.

 

Cunoaste materialul

 

Cele mai multe echipamente de fotbal sunt confectionate din tricot elastic, polyester si plasa. Materialul este rezistent, are elasticitatea necesara pentru miscarea cu usurinta si de fapt este chiar mai usor de ingrijit decat bumbacul.

 

Descopera prespalarea

 

Prespalarea este esentiala pentru un echipament curat. Dupa activitate, clateste echipamentul intr-o chiuveta pentru a indeparta impuritatile si noroiul.

 

Apoi, umple chiuveta sau un lighean cu apa calda-nu fierbinte. Adauga un capac de detergent si o ceasca de bicarbonat de sodiu si inmoaie echipamentul aproximativ o ora.

 

Nu clor!

 

Poate fi tentant sa folosesti inalbitor pe baza de clor pentru echipamentele albe sau gri, dar nu este eficient in cazul poliesterului si poate chiar deterioara materialul.

 

In schimb, utilizeaza un inalbitor gama Oxi sau pentru toate tesaturile- lumineaza culorile si albeste in acelasi timp.

 

Spalare individuala

 

Chiar daca fotbalul este un sport de echipa, echipamentul trebuie spalat in masina individual. Cele mai multe haine contin bumbac sau un amestec de bumbac. Scamele se vor desprinde si se vor agata de literele si numerele imprimate. Dupa ce ai prespalat echipamentul, umple masina de spalat cu apa rece si detergent si spala ca de obicei. Nu folosi niciodata apa calda. Chiar daca uniforma este alba, literele si numerele sunt colorate si acestea vor disparea.

 

Uita de caldura

 

Nu pune niciodata uniforma de sport in uscator . Caldura mare cauzeaza micsorarea, fixarea petelor si diminuarea culorilor. Atarna echipamentul la aer, ascuns de lumina directa a soarelui.

 

 

Petele de sange, sudoare si iarba

 

Foloseste apa rece. Apa calda fixeaza petele de sange, sudoare si iarba si le face aproape imposibil de eliminate. Tehnica de prespalare se va ocupa de cele mai multe ori de aceste pete.

 

Foloseste aceste sfaturi pentru orice alt echipament de sport si pentru a-ti usura cautarea am creat o categorie si produsele recomandate. 

Profita acum de detergentiii si produsele pentru indepartare pete potrivite!

Te intereseaza un tutorial si nu l-ai gasit sau crezi ca ar fi util? Scrie-ne  AICI si il postam pentru tine!